Geleneksel Mehmet Âkif-İstiklal Marşı-Çanakkale Zaferi Bilgi Yarışmamız

Okulumuzda İstiklal Marşı’nın kabulü, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma ve Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle Edebiyat Öğretmenimiz Mesut Yokuş ve Biyoloji Öğretmenimiz Erkan Okay’ın koordinatörlüğünde bilgi yarışması düzenlendi.

26.03.2024 94

Yarışmaya 9.sınıflar düzeyinde sınıflarını temsilen ikişer öğrenci katıldı. Yarışmada Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, kişiliği, eserleri, İstiklal Marşı’nın kabulü, içeriği, önemi, tarihimizin kilometre taşlarından olan Çanakkale Zaferi’nde yaşananlar hakkında öğrencilere yedisi görüntülü olmak üzere 25 soru yöneltildi. Yarışma sonucunda 9/D sınıfından öğrencilerimiz Yüsra Özbey ve Elif Naz aslan birinci oldu. Birinci olan öğrencilerimize para ödülü verildi.

Yarışma hakkında bilgi aldığımız öğretmenimiz Mesut Yokuş amaçlarının “Mithat Cemal’in tabiriyle Kuran şairi olan Mehmet Akif Ersoy’un bilinmeyen birçok yönüyle tanınmasını sağlamak, onun hakikatli ve zulme karşı boyun eğmeyen duruşunu, ahlakını, samimiyetini, irfanını anlamaya, anlatmaya çalışmak; toprağın, insanların ve düşüncelerin bir menzil aradığı, bir muvazeneye muhtaç olduğu anda mümin bir kalbin inşirahı olarak vücut bulan İstiklal Marşı’nın hangi koşullarda, hangi ruh haletiyle yazıldığını, mesajının ne olduğunu idrak etme gayretine küçük bir katkıda bulunmak; ayrıca Çanakkale Zaferinin nasıl başladığını, nasıl sonuçlandığını, Türk ve dünya tarihi açısından önemini, bu destansı zaferde insanlığa ders veren Mehmetçiğimizin savaş sırasında gösterdiği kahramanlıkları ve Çanakkale zaferinden çıkarmamız gereken dersleri hatırda tutmaya çalışmak” olduğunu söyledi.

Video 1:

Video 2:

26-03-2024

26-03-202426-03-202426-03-202426-03-202426-03-202426-03-202426-03-202426-03-2024