Kitap Dağıtım Kampanyası Etkinliği

Kitap Dağıtım Kampanyası Etkinliği

Kahramanmaraş merkezli depremde en büyük yıkıntıları yaşayan şehirlerimizden biri de Adıyaman’dı. On binlerce canımızı kaybettiğimiz, bir o kadar da yaralının bulunduğu ilimizde hayatı normalleştirme adına bir şeyler yapmanın gerektiği fikri hepimizde filizlenmeye başladı. Depremin yaşandığı tarihten itibaren eğitim ve öğretime ara verilmiş, öğrenciler okullara gidemez olmuştu. Adıyaman’da binlerce öğrenci eğitimin fırsat eşitliğinden yararlanamaz duruma gelmiş, temel ihtiyaçlar değişmişti. Bu süreçte LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere kitap ve materyal desteği vermek için Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bilgisi dâhilinde kitap toplama kampanyası başlatılmıştır.

            Eğitimin her kademesindeki öğrenciler için yayınevlerinden ve bağışçılardan destek istenmiş bunun için onlarca girişimde bulunulmuştur. Okulumuz öğretmenlerinin desteği ve özverisi ile 45.000 civarında yeni kitap toplanmıştır. Birçok yayın evi ulaşımın ve taşımacılığın zor şartlarda yapıldığı bir zamanda özel araçlar kiralayarak kitapları okulumuza ulaştırmıştır. Şehir dışından Adıyaman’a yolculuk için gelen gönüllüler ise, araçlarını yardım kampanyasında toplanan kitaplar ile doldurmuş Türkiye’nin dört bir yanından kitapları okulumuza ulaştırmıştır.

            Okulumuzun bahçesinde kurulan üç çadırda gelen kitaplar öğretmen ve gönüllü öğrencilerimiz tarafından tasnif edilmiş, binlerce kitap vatandaşımıza verilecek aşamaya getirilmiştir.

            Özellikle sosyal medya araçları kullanılarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramına denk gelen gün seçilmiştir. Sosyal medya araçları kullanılarak günler öncesinden kitap kampanyamız hakkında bilgilendirmeler yapılmış, ilçeler ve köyler dahil heryere ulaşılmaya çalışılmış, okul idareleri ve öğretmenler bilgilendirilmiştir. Okulumuza kitap almak için gelen öğrencilerimize şeker ikram edilmiş, ilköğretim çağındaki öğrencilerimizin yüzleri farklı desenlerle boyanmış bayram tadında bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

            Kitap almaya gelen öğrenci ve velilerimize imza karşılığında kitaplar teslim edilmiştir. Sadece kendi öğrencimiz için değil Adıyaman’da ki bütün öğrencileri kapsayan bir çalışma yapılmış 8.500 kişi kitap kampanyamızdan yararlanmıştır. Çalışmamız hala devam etmektedir.

            Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emek veren değerli öğretmen ve kıymetli öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.

https://www.sabah.com.tr/adiyaman/2023/04/25/adiyamanda-8-bin-ogrenciye-kitap-dagitildi

https://www.medyagazete.com/haber/adiyamanda-8-bin-ogrenciye-kitap-dagitildi-684999

https://www.iha.com.tr/adiyaman-haberleri/adiyamanda-8-bin-ogrenciye-kitap-dagitildi-4296785/

26.04.2023 506

26-04-202326-04-202326-04-202326-04-202326-04-202326-04-2023