I'zerogen Gezegeni ve Stem Etkinlikleri

I'zerogen Gezegeni ve Stem Etkinlikleri

I'ZEROGEN GEZEGENİ VE STEM ETKİNLİKLERİ

TOBB Kız Proje Fen ve Sosyal Bilgiler İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu STEM etkinlikleri programı TOBB Kız AİHL de yapıldı. Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Sayın Ramazan AŞÇI'nın katıldığı etkinlik açılış kurdelesi kesimi ile başladı. Milli Eğitim Müdürü Sayın Ramazan AŞÇI, stantları tek tek ziyaret ederek öğrencilerin yapmış oldukları ürünler hakkında bilgi aldı. İnavasyon ve bilim çağını yaşadığımız bu zamanda dünyamızı daha yaşanır kılmak için hazırlanmış projelerin çok önemli olduğunu, özellikle dünya dışında yaşamın varlığı hakkında öğrencilerimizin merakının ve araştırma çabasının da çok kıymetli olduğunu ifade etti.

TOBB Kız Proje Ortaokulu STEM Programının bu yılki teması: Yaşadığımız gezegende insanoğlunun aşırı tüketimi sonucu hayat yaşanılmaz bir hal almış vaziyette. Bu durumda okulumuz öğrencilerinin uzayda yapmış oldukları araştırmalar sonucunda  I'ZEROGEN isimli bir gezegen keşfedilmiştir. Okul olarak bu gezegene seyahat başta olmak üzere  daha yaşanılır hale getirmek üzere  5. ve 6. sınıflardaki öğrenciler bir birinden ilginç projeler tasarladı. Yeni gezegenimiz olan I'ZEROGEN gezegenine seyahat için uzay aracı tasarlamak, I'ZEROGEN gezegenine seyahat için uzay kıyafeti tasarlamak, I'ZEROGEN gezegenine uzay aracımızın sağlıklı bir şekilde inmesi için uzay aracı paraşütü tasarlamak, I'ZEROGEN gezegeninin zihinsel haritasını çıkarmak, karanlıkta kalan Yeni gezegenimiz olan I'ZEROGEN gezegeni için sokak lambaları tasarlamak.

Bu çalışmaların yanı sıra kodlama ve yazılım başta olmak üzere birçok yeni çalışma da yapıldı. Görme engelliler için akıllı sensörlü baston, akıllı sulama sistemleri, bir birinden ilginç uzay aracı modelleri, makine tasarlama, kâğıttan uçak yapma, mini seranı yapma, kukla oyunu hazırlama ve su hayattır afişi hazırlama gibi etkinlikler ile öğrencilerimiz birçok aktivitenin içinde bulundular. Etkinliğe Adıyaman'da bulunan birçok ilköğretim ve ortaöğretim kurumundan öğrenci, öğretmen ve velilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından da katılım sağlandı.

Milli Eğitim Müdürü Sayın Ramazan AŞÇI, STEM etkinliğinin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere, çalışmaları yapan öğrencilere ve okul idaresine teşekkür etti.

29.03.2022 983

29-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-2022