Müzik ve Şiir Dinletisi Etkinliği

TOBB KIZ AİHL EDEBİYAT KULÜBÜ ŞİİR DİNLETİSİ

Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır.

Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır.

Değerli öğretmenlerim, sevgili arkadaşlar!

Okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu Şiir Dinletisi ve Müzik Ziyafeti programına hoş geldiniz.

Sevgili, en sevgili, ey sevgili, uzatma dünya sürgünümü benim"

Sezai Karakoç, "Şiir yazma iddiasında olmadım; ama yazdıklarım şiir oldu." diyecek kadar mütevazı bir insandır. O, öncelikle bir şairdir. Şiiri eyleminden, eylemi idealinden beslenen bir şairdi. Bilge bir insandı ve hep yoldaydı. Çoğu zaman yalnızdı bu yürüyüşte, bir başına; ama onurluydu, ama gururlu, ama vakurdu. Sezai Karakoç 16 Kasım 2021'de dünya sürgününü tamamlayarak en sevgilisine kavuştu.

10 D sınıfı öğrencilerinden Zeliha Gül BOYNUKARA, Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine"

Okulumuz 11/C sınıfı öğrencilerinden Tülay ÇABUKER "Ben Yoruldum Hayat Gelme Üstüme"

10 D Sınıfından Nisanur ALKAN, Mevlana Celaleddini Ruminin "Etme"

Şiir mavi bir gökyüzüdür, şiir zifiri karanlıkta parlayan bir ışıktır, şiir sessiz gecelerin sessiz çığlığıdır.

10 E sınıfı öğrencilerinden İrem Hazal BOZAN, Cahit Koytak'ın dilinden "İzin Ver Allahım"

Yıllarca beraber yol alan insanlar kimi zaman bu anları bazen bir yıllıkta bazen bir günlükte ölümsüzleştirmek ve hatırlanmak ister. 10 D sınıfından Tuba Ceren EREN, yaşarken ve yol alırken birbirinin değerini bilmeyen ve sadece hatırlanma kaygısıyla hayata bakan dostlara sitemde bulunacak. "Gözleri toprağa bakan insanlara, biz kazanmadığımızı kaybetmekten korkmuyoruz." diyecek. Tuba Ceren EREN'e kulak veriyoruz.

11/C sınıfı öğrencilerinden Beyzanur ELÇİ arkadaşımız Aşık Mahzuni  Şerifin o ölümsüz dizelerini bize seslendirecek.

"İşte gidiyorum çeşm-i siyahım

Sermayem derdimdir servetim ahım

Karardıkça bahtım karalansa da"

"Kardeşlerim!

Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan

Bakın yaklaşıyor..."

Şimdi de 10 A sınıfı öğrencilerinden Esma ALEYNA, İsmet Özel'in mısralarıyla "Karlı Bir Gece Vakti Bir Dostu Uyandırmaya Gidecek"

Okulumuz 10 C sınıfı öğrencilerinden Elif Sena TEKİN, bilge bir insanın dediği gibi, kâinatı yargılamanın imkânsızlığını dillendirecek. "İyiler iyi atlara binip gittiler, Masal söylediler ve uykuya daldılar"

Şeyh Galib, Divan edebiyatının son büyük şairi. Postnişin, aşk ile hüsün'ün babası, divan'ın şeyhi, sebkh-i hindi'nin en güzel sesi.

"gencinen olsam viran edersin / ayinen olsam hayran edersin"
(hazinen olsam bitirir, harap edersin / aynan olsam kendine hayran edersin) dizelerinin şairi.

Şimdi de 10 B sınıfı öğrencilerinden Büşra Nur BEYAZKAYA, Divan şiirinin son büyük şairinin diliyle bize hitap edecek.

2 Eylül 2005 günü Bodrum'da bir teknenin batması sonucu Aylan Bebe'nin cansız bedeni kıyıya vurur. Ailesiyle birlikte Suriye'deki savaştan kaçan 3 yaşındaki Aylan Bebe'nin cansız bedeni ve o fotoğraf kareleri tüm dünyanın yüreğini dağlar.

Ne hazindir ki savaşın ve şiddetin mağdurları hep masum insanlar en çok da çocuklar olmuştur. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Abdulvehap BALLI da Aylan Bebe'nin hikâyesini onun dilinden mısralara dökerek bu hazin tabloyu ölümsüzleştirdi. Şimdi de hocamızın kaleme aldığı Aylan Bebe şiirini kendi sesinden dinlemek üzere kendisini sahneye davet ediyorum.

Şimdi de 11/D sınıfı öğrencilerinden Nazlı İlayda ÇELİK, Minnet Eylemem diyecek.

Şiir programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

10.03.2022 2321

10-03-202210-03-202210-03-202210-03-202210-03-202210-03-202210-03-2022